Mandarynki kontra rak
Z japońskich badań wynika, że jedzenie mandarynek może zmniejszać ryzyko raka wątroby i innych poważnych chorób. Mandarynka zmniejsza ryzyko miażdżycy i cukrzycy typu II. Picie soku z mandarynek czy jedzenie ich zmniejsza ryzyko zachorowania na nowotwór!
Mandarynki kontra nadwaga
Naukowcy udowodnili, że składniki mandarynki hamują przyrost wagi. Wszystko dzięki składnikowi o nazwie nobilwtyna. Zapobiega ona odkładaniu się tłuszczu w wątrobie i hamuje ekspresję genów związanych z wytwarzaniem tłuszczów. Mandarynka jest dziesięć razy bardziej skuteczna niż grejpfrut! Mandarynka dostarcza nam witaminy C, a także A i B, które wpływają na stan skóry włosów i wzroku. Kupując mandarynki warto je powąchać. Oznaką dobrego gatunku i świeżości jest intensywny aromat! :)
o to fajnie . Kocham mandarynki i pomarańczę :)
OdpowiedzUsuńkocham mandarynki
OdpowiedzUsuńUwielbiam mandarynki, super że mają tyle zalet :)
OdpowiedzUsuńkocham je <3
OdpowiedzUsuńjej fajna ta porada :)
OdpowiedzUsuńKocham jee ;D
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie będzie miło jak wpadniesz ♥
mandarynki . < 3333333333333
OdpowiedzUsuńUwielbiam mandarynki:)
OdpowiedzUsuń